Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi sos!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
766
a)
A = a húrtrapéz legnagyobb belső szögének nagysága, a legkisebb belső szöge 35°. Írd be A értékét!
b)
B = a 225 és a 90 legnagyobb közös osztója. Írd be B értéket!
c)
C = a 42 és a 28 legkisebb közös többszöröse. Írd be C értékét!
d)
D = az a szám, amelyikből 3000-et kivonva 4860-at kapunk. Írd be D értékét!

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`A=(360°-2*35)/2=color(red)(145°)`

b.)
`color(red)(B=45)`

c.)
`color(red)(C=84)`

d.)
`D=4.860+3.000=color(red)(7.860)`


A feladatokat fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd a válasz elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
0