Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 11. - Trigonometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
362
Egy téglalap 18 cm hosszú átlói 60°-os szöget zárnak be.
Számítsa ki a téglalap oldalait és a területét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, sos, trigonometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mivel az átlók felezik egymást és a nyílási szög 60° ebből tudhatjuk, hogy az ezzel a szöggel szemben lévő oldal is megeggyezik az átlók felével tehát egy szabályos háromszögünk van.

A hosszabbik oldal megegyezik a két egymással szemben lévő szabályos háromszög magasságával így ezt egyszeren megtudjuk határozni: `b=2*sqrt3/2*9=color(red)(15,59 \ cm)`

A területe tehát: `a*b=9*15,99=color(red)(143,91 \ cm^2)`

Amennyiben megoldásnak jelölöd a választ is elérhetővé teszem.
Módosítva: 3 éve
1