Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodfokú egyenletrendszer

Főoldal » Középiskola » Matematika
355
Következő feladatban szeretném a segítséget kérni! Remélem érthető a feladat ha nem akkor küldök fotót esetleg! Nagyon köszönöm!
x-y=-1
1/x-1/y=1/6
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`x-y=-1`

`1/x-1/y=1/6`

Kifejezem az egyik ismeretlent:

`x=y-1`

Behelyettesítem:

`1/(y-1)-1/y=1/6` `//*6y(y-1)`

`y≠1` és `y≠0`

`6y-6(y-1)=y(y-1)`

`6y-6y+6=y^2-y`

`y^2-y-6=0`

Megoldóképlet:

`y_1=-2`
`y_2=3`

`x_1=-2-1=-3`
`x_2=3-1=2`

Te megcsinálod az ellenőrzést, én most nem fogom.

`M={(-3, -2), (3, 2)}`
0