Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
388
Ebben a feladatban szeretnék segítséget kérni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A képernyő egy téglalapot alkot aminek tudjuk az átlóját és az oldalainak arányát így könnyedén megtudjuk határozni a tv magasságát és szélességét.

`125=sqrt((3x)^2+(4x)^2)`

`15.625=9x^2+16x^2`

`15.625=25x^2`

`625=x^2`

`25=x`



A tv magassága: `3*x=3*25+2=color(red)(77 \ cm)`

A tv szélessége: `4*x=4*25+2=color(red)(102 \ cm)`


Tehát jól láthatóan nem fog elférni a 90 cm széles szekrénypolcon. És nem nem változik mert a képarány nincs összefüggésben a tv méreteivel.

A képen láthatod is mit jelent.
0