Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sososos!!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
353
emelő:csatolom a képet, 2 perces feladat, csak nem értem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sosos
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az erők és a forgatónyomatékok eredője is nulla.

A bal oldali alátámasztáson ható erő `110-60` = 50 N

`F_1*k_1=F_2*k_2`

`k_2=(F_1*k_2)/F_2` = `(50*30)/60` = 25 cm

`l=k_1+k_2` = 25+30 = 55 cm
0