Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok, segítsetek légyszíves

Főoldal » Középiskola » Fizika
2539
Egy játékmozdony 1 m sugarú körpályán változatlan nagyságú sebességgel mozog, és minden teljes kört 20 mp-alatt fut végig. Mennyi a keringési ideje, a fordulatszáma, a kerületi sebessége és a centripetális gyorsulása?
előre is köszi! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`T=20 s` (keringési idő)
`f =1/T= 0,05 1/s` (fordulatszám)

`v=s/t=2r*pi/t=2*1*3.14/20=0,314 m/s ` (sebesség)

`a_(cp)=v^2/r=0,0987 m/s^2` (centripetális gyorsulás)
1