Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A 3 feladat kene

Főoldal » Általános iskola » Fizika
345
Elore is koszonom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`m_1=4` `dl`
`T_1=30` `°C`

`m_2=8` `dl`
`T_2=40` `°C`

`m_3=20` `dl`
`T_3=60` `°C`

`m_4=4+8+20=32` `dl`

`m_1*T_1+m_2*T_2+m_3*T_3=m_4*T_4`

`4*30+8*40+20*60=32*T_4`

`32*T_4=1640`

`T_4=(1640)/(32)=51.25` `°C`
0