Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
312
Ebben a feladatban szeretnék segítséget kérni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. szög: `x`

2. szög `1.5x`

3. szög `1.5x-20`

`x+1.5x+1.5x-20=180`

`4x-20=180`

`4x=200`

`x=50`

1. szög: `50°`

2. szög: `75°`

3. szög: `55°`

Ell.:

`50+75+55=180`
0