Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Jegyet kapunk ra es nem tudtam egy feladattot

Főoldal » Általános iskola » Fizika
349
Szia!A 2-es feladatot nem ertem,kerek kerlek szepen magyarazatot is hozza
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1

A jég területe tehát 20 ha = `2*10^5` `m^2`

A jég térfogata:

V = `A*l` = `2*10^5*0.05` = 10 000 `m^3`

A jég tömege:

`m=rho*V` = `900*10000` = `9*10^6` kg

A felszabaduló hő:

`Q=lambda_0*m` = `340*9*10^6` = `3.06*10^9` kJ
0