Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamatos kamat feladatsor

Főoldal » Középiskola » Matematika
405
1. A bankba beteszünk 2000000 Ft-ot, 10 évre, 7 % -os kamatozásra. Mennyi lesz 10 év múlva a kivehető összeg?
2. A bankba beteszünk 600000 Ft-ot, 9 % -os kamatozásra. Hány év múlva vehetünk ki 1000000 Ft összeget?
3. Mekkora legyen a kamatláb, ha azt szeretnénk, hogy a bankba betett 1200000 Ft, 8 év alatt, 1800000-re növekedjen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,

`x=2000000*(1+7/100)^(10)` = 3 934 303 Ft

2,

`600000*(1+9/100)^n=1000000`

`1.09^n=1.dot(6)`

`n=(lg1.dot(6))/(lg1.09)` = 5,928

6 év múlva lesz annyi pénz.

3,

`1200000*(1+x/100)^8=1800000`

`(1+x/100)^8=1.5`

`1+x/100=root(8)(1.5)` = 1,052

`x/100=0.052`

x = 5,2 %-os a kamat.
-1