Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
372
14,15,16 feladatot nem igazán értem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
érettségi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
14,

Megoldod páronként, mint egyenletrendszert, a három x-y pár megoldás lesz a háromszög csúcspontjainak koordinátája.

I. 2x+7y=31 /`*5`

II. -5x+6y=-7 /`*2`

I. 10x+35y=155

II. -10x+12y=-14

I. + II.:

47y =141

y = 3

I. `2x+7*3=31`

x = 5

`color(red)(A(5;3))`

I. 2x+7y=31

III. 7x+y=-9 /`*7`

III. 49x+7y=-63

III. - I.:

47x=-94

x = -2

III.: `7*(-2)+y=-9`

y = 5

`color(red)(B(-2;5))`

II. -5x+6y=-7

III. 7x+y=-9 /`*6`

III. 42x+6y=-54

III. - II.:

47x=-47

x = -1

III.: `42*(-1)+6y=-54`

y = -2

`color(red)(C(-1;-2))`

A többit ugyanígy.

Ábra
0