Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gazdasági

109
Házi feladat
Az alábbi opciós ügyletek közül melyiket érdemes megkötni és melyiket nem, ha a kötvény kötési árfolyama: 4 360 Ft
az opciós Díj: 140 Ft a lejáratkori árfolyamok:
a.) 4 360 Ft/db
b. 4 400 Ft/db
c.) 4 500 Ft/db
d.) 4 320 Ft/db
e.) 4 600 Ft/db
f.) 5 000 Ft/db
g.) 4 100 Ft/db
Indokolja szövegesen a válaszait!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Közgazdaságtan

Válaszok

1
a.) 4 360 Ft/db: Ebben az esetben az opciós ügylet nem hoz nyereséget, mert a kötvény kötési árfolyama megegyezik a lejáratkori árfolyammal, ezért az opciós díjat nem lehet megtermelni.
b.) 4 400 Ft/db: Ebben az esetben az opciós ügylet nyereséges lehet, mert a lejáratkori árfolyam magasabb, mint a kötvény kötési árfolyama, ezért az opciós díjat meg lehet termelni.
c.) 4 500 Ft/db: Ebben az esetben az opciós ügylet nyereséges lehet, mert a lejáratkori árfolyam magasabb, mint a kötvény kötési árfolyama, ezért az opciós díjat meg lehet termelni.
d.) 4 320 Ft/db lejáratkori árfolyam esetén az opciós ügyletet nem érdemes megkötni, mert a kötési árfolyam alatt van a lejáratkori árfolyam, így a befektető veszteséget szenvedne.
e.) 4 600 Ft/db lejáratkori árfolyam esetén az opciós ügyletet érdemes megkötni, mert a kötési árfolyam alatt van a lejáratkori árfolyam, így a befektető nyereséget realizálna.
f.) 5 000 Ft/db lejáratkori árfolyam esetén az opciós ügyletet érdemes megkötni, mert a kötési árfolyam alatt van a lejáratkori árfolyam, így a befektető nyereséget realizálna.
g.) 4 100 Ft/db lejáratkori árfolyam esetén az opciós ügyletet nem érdemes megkötni, mert a kötési árfolyam alatt van a lejáratkori árfolyam, így a befektető veszteséget szenvedne.
0