Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Matek Érettségi

72
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek 4 hónap alatt fel lehet készülni matek érettségire és megírni egy erős 5-re ha hétköznaponként 2 órát töltök vele és hétvégénként 3 órát vagy többet?

Mit gondoltok?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, érettségi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

6
Simán!
1

Szerintem 4 hónap alatt lehetőség van felkészülni a matek érettségire, ha rendszeresen és hatékonyan tanulsz. 2-3 óra hétköznap és hétvégén is bőven elég lehet ahhoz, hogy elsajátítsd a szükséges anyagot, és gyakorolj is.

Az is nagyon fontos, hogy megfelelően felkészülj a feladatok megoldására, és rendszeresen gyakorolj az érettségi feladatokra hasonló feladatokat. Ha tudod, milyen típusú feladatokat szoktak feltenni az érettségin, akkor az segíthet a felkészülésben, hogy kifejezetten azokra a feladatokra koncentrálj.

Ha úgy érzed, hogy nem tudsz elég hatékonyan tanulni egyedül, akkor érdemes lehet olyan tanárral vagy tanulótársakkal tanulni, akik segítenek a felkészülésben.

Egyébként a felkészülés sikeressége nagyrészt attól is függ, hogy mennyire állsz készen a tanulásra, és mennyire motivált vagy. Ha rendszeresen és hatékonyan tanulsz, és készen állsz a tanulásra, akkor valószínűleg sikerülni fog a felkészülés.
Sok sikert!
3

Annyit akartam még hozzátenni, hogy a mozaikos tankönyvet (9,10,11,12) kezdtem el végigvenni és még hozzá a feladatgyűjteményt 9-10 és 10-12 azután csakis érettségiket szeretnék gyakorolni. A mozaikos tankönyvek elegendőek?
Módosítva: 3 hete
0

szerintem is kivitelezhető, oldj meg korábbi érettségi feladatokat is
1

Szia én kB 4 hónap múlva érettségizek matekból és én azt tudom javasolni neked mivel tudom én magamról mennyit tudok matekból én így napi 3 órát foglalkozok vele szerintem ha ennél többet aldozol rá azzal nem artasz de ez mellett jusson idő az irodalomra a töri re a nyelvre nyelvtan ra stb amiből fel kell készülni. Én ajánlom a "petimatek könyvet" a felkészülesre én is ebből készülök fel és eléggé megértem amiről szó van amit eddig nem értettem azt most megertettem. További jó felkészülést kívánok
1

Szerintem 4 hónap elég idő rá, főleg ha motivált vagy! Viszont ajánlanék tanárt is, ártani nem árt az tuti, csak nyerhetsz vele!
Sok sikert!
Módosítva: 3 hete
1