Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Előre is köszönöm!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1034
Egy könyv méretei 23,4cm X 2,5cm X 16,4cm. Határozzuk meg a könyv térfogatát, felszínét, lapátlóját, testátlóját.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Adatok:
`a = 23.40 cm`
`b = 2.50 cm`
`c = 16.40 cm`
`d = ?` (testátló)
`A = ?` (felszín)
`V = ?` (térfogat)
--------------------
`d = sqrt(a^2+b^2+c^2)`
`A = 2(ab+ac+bc)`
`V = abc`
--------------------
`d = 28,68`
`A = 966,52`
`V = 959,40`
0