Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egységes oldalú négyzet harmadoló pont

Főoldal » Középiskola » Matematika
667
Az ABCD egységnyi oldalú négyzet AB oldalának A-hoz közelebbi H harmadolópontja milyen távol van a négyzet középpontjától?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ábra.

A kérdés a HK szakasz hossza.

Az FKH derékszögű háromszögben ismerjük a két befogót, az átfogó hossza tehát:

`bar(HK)=root()(FK)^2+(HF)^2)` = `root()((1/2)^2+(1/6)^2)` = `root()(1/4+1/36)` = `root()(10)/6` `approx` 0,527.
0