Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalék %

Főoldal » Középiskola » Matematika
495
Kovács úr 160000ft-os fizetését 18%-al megemelték. Feleségének 124000ft-os fizetését 12%-kal emelték. Hány %-kal nőtt a Kovács család jövedelme?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
160 000+124 000=284 000 eddigi jövedelmük

160 000nak 1%-a = 1600ft
18*1600=28 800
Kovács úr 28 800fttal kap most több fizetést

124 000nak 1%-a=1240ft
12*1240=14 880
A feleség 14 880fttal kap több fizetést

28 800+14 880=43 680

Eddigi jövedelem 284 000nak az 1%-a=2840
43 680/2840=15,38
Kerekitve 15% kal nőt a jövedelmük.

Szerintem így kell megoldani de nem biztos
0