Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell megoldani ezt a szöveges halmaz feladatot?

Főoldal » Középiskola » Matematika
400
Sziasztok!

Valaki segítene elmagyarázni, hogyank kell megoldani ezt a feladatot?

Előre is nagyon szépen köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, 9. osztály
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ábra

Belülről haladsz kifelé és hátulról előre. Középre beírod, ahányan mindháromféleképpen szereztek pontot.

A kétféleképpen szerzett pontok közé tartozik az is, aki háromféleképpen szerzett, így akik csak kétféleképpen szereztek, ahhoz le kell vonni.

Az egyféleképpen szerzett pontoknál pedig szerintem meglátod, hogy mit kell kivonni (akik kétféleképpen és háromféleképpen is)

a, 41

b, 41+13+10 = 64

c, csak 1 fő szerzett csak büntetőből, a többi mezőnyből, tehát: `41+13+10+10+6+15` = 95 fő

d, 41+13+10 = 64 (kb ugyanaz, mint a b,)
0