Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalék

Főoldal » Általános iskola » Matematika
340
Keresd meg azt a számot, amelyiknek :a) 15%-a 60,b)80%-a 1040, c) 75%-a 180
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Általános módja a kiszámításnak:

Ha a 15 %-a 60, akkor

az 1 %-a ennek a 15-öd része. vagyis `60/15` = 4

a 100 % pedig, ami a kérdés, az ennek a százszorosa, vagyis `4*100` = `ul(400)`.

b,

80 %-a 1040

1 %-a ennek a 80-adrésze, vagyis `1040/80` = 13

100 % pedig ennek a százszorosa, tehát `13*100` = `ul(1300)`.

c,

75 % felel meg 180-nak

1 % megfelel `180/75` = 2,4-nek

100 % tehát `2.4*100` = `ul(240)`.
0