Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmaz

Főoldal » Középiskola » Matematika
366
Oldja meg az alábbi egyenletet a valós számok halmazán
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(2x^2-3)/2=x^2+3x-5`

`cancel(x^2)-3/2=cancel(x^2)+3x-5`

`3x-5=-3/2` /+5

`3x=7/2` /:3

`x=7/6`
0