Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nem értem egyszerűen

Főoldal » Középiskola » Matematika
545
Egy dobókockát kétszer feldobtunk. Mekkora annak a valószínűsége, hogy a dobott számok összege legalább 10?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A legalább 10 azt jelenti, hogy 10, 11 vagy 12-t dobunk.

Az összes lehetőség az `6*6`=36 darab

A kedvező lehetőség: 5+5, 6+4, 4+6, 5+6, 6+5, 6+6; 6 darab

A valószínűség:

`P=("kedvező lehetőség")/("összes lehetőség")` = `6/36` = `1/6` (`16.dot(6)` %).
2