Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koszinusz-szinusz

Főoldal » Középiskola » Matematika
672
12. Mekkorák annak a háromszögnek a szögei, amelynek oldalai: 10 cm, 24 cm és 30 cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a = 10 cm

b = 24 cm

c = 30 cm

`c^2=a^2+b^2-2*a*b*cosgamma`

`cosgamma` = `(a^2+b^2-c^2)/(2*a*b)` = `(10^2+24^2-30^2)/(2*10*24)` = `-0.4dot(6)`

`gamma` = 117,82°

`a^2=b^2+c^2-2*b*c*cosalpha`

`cosalpha` = `(b^2+c^2-a^2)/(2*b*c)` = `(24^2+30^2-10^2)/(2*24*30)` = `0.9dot(5)`

`alpha` = 17,14°

`beta=180-(alpha+gamma)` = `180-(117.82+17.14)` = 45,04°.
0