Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koszinusz-szinusz

Főoldal » Középiskola » Matematika
538
17.Egy háromszög egyik oldala 12,5 cm hosszúságú, a rajta fekvő két szög 36°40' és 71°12'. Mekkora a háromszög területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a=12,5 cm

`beta` = 36°40' = 36,67°

`gamma` = 71°12' = 71,2°

`alpha=180-(beta+gamma)` = `180-(36,67+71,2)` = 72,13°.

`(sinalpha)/(sinbeta)=a/b`

`b=(a*sinbeta)/sinalpha` = `(12.5*sin36.67)/(sin72.13)` = 7,84 cm

`T=(a*b*singamma)/2` = `(12.5*7.84*sin71.2)/2` = 46,4 `cm^2`
0