Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koszinusz-szinusz

Főoldal » Középiskola » Matematika
801
19.Egy háromszög kerülete 70 cm, két szöge 40° és 60°. Mekkorák a háromszög oldalai?



Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

`alpha` = 40°

`beta` = 60°

`gamma` = `180-(alpha+beta)` = `180-(40+60)` = 80°

`(sinalpha)/(sinbeta)=a/b`

`b=(a*sinbeta)/(sinalpha)` = `a*(sin40)/(sin60)` = `0.742*a`

`(sinalpha)/(singamma)=a/c`

`c=(a*singamma)/(sinalpha)` = `a*(sin80)/(sin40)` = `1,532*a`

K = `a+b+c` = `a+0.742*a+1.532*a` = `3.274*a` = 70

`a=70/3.274` = 21,38 cm

`b=0.742*21.38` = 15,86 cm

`c=1.532*21.38` = 32,76 cm
0