Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koszinusz-szinusz

Főoldal » Középiskola » Matematika
950
5. Egy háromszög két oldala 30cm és 25cm, a a nagyobbikkal szemközti szög 70°. Mekkora a 3. oldal, és a többi szög?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a = 30 cm

b = 25 cm

`alpha` = 70°

`(sinalpha)/(sinbeta)=a/b`

`sinbeta=(b*sinalpha)/a` = `(25*sin70)/30` = 0,783

`beta` =51,54°

`gamma=180-(alpha+beta)` = `180-(70+51.54)` = 58,46°

`c=root()(a^2+b^2-2*a*b*cosgamma)` = `root()(30^2+25^2-2*30*25*cos58.46)` = 27,25 cm.
0