Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koszinusz-szinusz

Főoldal » Középiskola » Matematika
1144
8. Egy háromszög két oldala 30cm és 25cm, a közbezárt szögük 40°. Mekkora a 3. oldal, és a többi szög?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ezeket a feladatokat a szinusz- és koszinusztétel segítségével tudod megoldani.

8,

a= 30 cm

b = 25 cm

`gamma` = 40°

`c^2=a^2+b^2-2ab cosgamma`

`c=root()(a^2+b^2-2*a*b*cosgamma)` = `root()(30^2+25^2-2*30*25*cos40)` = 19,39 cm

`(sinalpha)/(singamma)=a/c`

`sinalpha=(a*singamma)/c` = `(30*sin40)/19.39` = 0,995

`alpha` = 84°

`beta=180-(alpha+gamma)` = `180-(84+40)` = 56°
0