Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika felvételire készülés

Főoldal » Általános iskola » Matematika
355
Tudnátok ebbe a felvételis matematikába segíteni?Köszönöm szépen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1


N = P + 5 `P=N-5`

Z + 1 = 2N `rightarrow` `Z=2N-1`

N + Z + P = 54

N + (2N-1) + (N-5) = 54

4N - 6 = 54

4N = 60

N = 15

Norbi 15 éves , Peti 15-5=10 éves, Zoli `(2*15)-1` = 29 éves.

Kálmán bácsi legidősebb fia tehát `ul(color(red)("29 éves"))`.
0