Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
536
Egy tompa szögű háromszög két oldalának hossza 30 cm és 52cm. Mekkorák a háromszög szögei ha a területe 400cm²
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A 30 és az 52 cm hosszú oldal által bezárt szög: `sinalpha=(2*T)/(a*b)=>sinalpha=(2*400)/(30*52)=>sinalpha=800/(1.560)=>color(red)(alpha=30,85°)`

A háromszög hiányzó oldalának hossza: `c=sqrt(a^2+b^2-2*a*b*cosalpha)=sqrt(30^2+52^2-2*30*52*cos30,85°)=color(red)(30,42 \ cm)`

30 cm hosszú olallal szembenlévő szög: `cosbeta=(30^2-(30,42^2+52^2))/(-2*30,42*52)=>color(red)(beta=30,4°)`

52 cm hosszú oldallal szembenlévő szög: `gamma=180°-alpha-beta=180°-30,85°-30,4°=color(red)(118,75°)`
0