Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek valaki tudna segiteni ennek a tételnek a megoldásában...

Főoldal » Középiskola » Matematika
307
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,

`17-13=13-b`

b = 9

`9-5=5-a`

a = 1

2,

`root()(8-2x)=2`

Felt: `8 ge 2x` `rightarrow` `x le 4`

négyzetrremelünk

`8-2x=4` /-8

`-2x=-4` /:(-2)

`x=2`

Ellenőrzés:

`root()(8-2*2)=2`

`root()(4)=2`

`2=2`

Megoldás: `x=2`

3,

Felt: `t gt -1`

`2*log_2(1+t)=log_2(3+t)`

`log_2(1+t)^2=log_2(3+t)`

`(1+t)^2=3+t`

`t^2+2t+1=3+t`

`t^2+t-2=0`

`(t+2)(t-1)=0`

szorzat akkor nulla, ha valamelyik tényezője nulla.

`t_1=-2` a kezdeti feltételnek nem felel meg.

`t_2=1` ez megfelel, ez a megoldás.

Ellenőrzés:

`2*log_2(1+1)=log_2(3+1)`

`2*log_2 2 = log_2 4`

`2*1=2`

`2=2`

Megoldás: `t=1`

4,

`C_7^2=(7!)/(5!*2!)` = `(7*6*cancel(5*4*3*2*1))/(cancel(5*4*3*2*1)*2*1)` = `(7*6)/2` = 21

`C_6^3=(6!)/(3!*3!)` = `(6*5*4*cancel(3*2*1))/(cancel(3*2*1)*3*2*1)` = `(6*5*4)/(3*2)` = 20

Az első a nagyobb.

5,

A két pont által létrejött szakasz felezőmerőleges egyenesének egyenletét határozzuk meg.

A szakasz meredeksége:

`m_(AB)` = `(y_B-y_A)/(x_B-x_A)` = `(2-0)/(4-2)` = 1

A szakasz felezőpontja:

`x_F=(x_A+x_B)/2` = `(2+4)/2` = 3

`y_F=(y_A+y_B)/2` = `(0+2)/2` = 1

F(3;1)

A felezőmerőleges meredeksége:

`m=-1/m_(AB)` = -1

Az felezőmerőleges tengelymetszete:

`y_F=m*x_F+b_F`

`1=-1*3+b_F`

`b_F=1+3=4`

Az egyenlet tehát:

`y=-x+4`

A C pontot behelyettesítjük:

`k=-0+4` = 4

`color(red)(k=4)`.

6,

`sin(3*(pi/6))+cos(12*(pi/6))` = `sin(pi/2)+cos(2pi)` = `1+(-1)` = 0 `in ZZ`.
Módosítva: 3 éve
0