Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmaz

Főoldal » Középiskola » Matematika
660
Ábrázolja a [-3;0[intervallumon értelmezett f(x)=x²+2x+1 függvényt és adja meg a függvény értékkészletét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy kicsit át kell alakítani:

`f(x)=x^2+2x+1=(x+1)^2`

A függvény tehát az `x^2` alapfüggvényhez képest 1 egységgel el van tolva negatív irányba az x tengely mentén.

Ábra

Értékkészlet: `f(x) in RR`, `f(x) in [0;4]`.
0