Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szabályos háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
484
Egy szabályos háromszög alapú egyenes hasáb minden éle 4cm hosszú.Számítsd ki a test térfogatát.Számításait részletezze.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hasáb felszíne: A=2T+P
Hasáb térfogata: =T×m
Alapterület: (4×m)/2
Magasságot úgy számoljuk ki, hogy Pitagorasz-tétel segítségével:
(4/2)²+m²=4²⇒m=3,464
Így a terület: (4×3,464)/2=6,928 cm
Így a térfogata: 6,928×4=27,712 cm²
0