Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmaz

Főoldal » Középiskola » Matematika
452
Az e: y=4x+1 egyenes párhuzamos a g: y=ax+6 egyenessel. Hol metszi a g egyenes az x tengelyt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

Mivel a két egyenes párhuzamos, ezért meredekségük megegyezik. A meredekség alakja mx. Az e egyenesé 4x. A g egyenesé is ekkora lesz, tehát g: y=4x+6. Y tengelyt y=4*0+6 -> 6-nál metszi. X tengelyt 0=4x+6 -> x=-1,5
0