Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkorák a háromszög szögei?

Főoldal » Középiskola » Matematika
434
Egy háromszög legkisebb szöge a második szög felénél 12 fokkal nagyobb,
a harmadik szög a második szög 4szeresénél 52 fokkal kisebb.
Mekkorák a háromszög szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Második szög: `x`

Legkisebb szög: `x/2+12°`

Harmadik szöf: `4x-52°`


`x+x/2+12+4x-52=180`

`5.5x=220`

`x=40`

Legkisebb szög: `40/2+12=32°`

Második: `40°`

Legmagyobb: `4*40-52=108°`

Ell.:

`32+40+108=180`
0