Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

3 testvér 29 éves

Főoldal » Középiskola » Matematika
497
3 testvér együtt 29 éves.
A középső a legfiatalabb éveinek a kétszeresénél 1 évvel kevesebb.
A legidősebb a középső éveinek harmadánál 1 évvel több.
Hány évesek külön-külön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legfiatalabb: `x`

Középső: `2x-1`

Legidősebb: `(2x-1)/3+1`

`x+2x-1+(2x-1)/3+1=29` `//*3`

`9x+2x-1=87`

`11x=88`

`x=8`

Tehát:

Legfiatalabb: `8`

Középső: `2*8-1=15`

Legidősebb: `(15)/3+1=6`

Ell.:

`8+15+6=29`
0