Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nyomás számítással

Főoldal » Középiskola » Fizika
482
Milyen mélyre kell lemerülni a tó felszíne alá, hogy a ránk ható nyomást 3-szor akkorának érezzük, mint a felszínen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sosos
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

De majd egy fizikus kijavít, ha tévedek, szerintem itt a légköri nyomást is hozzá kell adni; tehát ahol a hidrosztatikai nyomás kétszerakkora, mint a légköri nyomás.

`p_0+rho*g*h=3*p_0`

`rho*g*h` = `2*p_0`

`rho`=1000 `(kg)/m^3`

g = 10 `m/s^2`

`p_0` = `10^5` Pa

`h=(2*p_0)/(rho*g)` = `(2*10^5)/(1000*10)` = 20 m mélyen van ez a helyzet.
1