Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Deltoid szögei

Főoldal » Középiskola » Matematika
325
Egy deltoid egyik szöge 56 fok, egy másik 118 fok.
Mekkora lehet a másik két szög?
Belső szögeinek összeg ugye 360 fok. Aszemközti szögek összege 180 fok?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A deltoidnak két szöge egyenlő, tehát három eset lehetséges :

I. két szöge 56, a harmadik 118, a negyedik pedig `360-(2*56+118)` = 130 fokos.

II. két szöge 118, a harmadik 56, a negyedik pedig `360-(2*118+56)` = 68 fokos.

III. az egyik 56, a másik 118 fokos, a maradék kettő pedig egyenlő, vagyis `(360-(118+56))/2` = 93 fokos.
0