Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
317
13 mas kérdést nem értem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
13,

Szükség lesz tehát a harmadik oldal hosszára. Általában 3 adatból szerkeszthető a háromszög; a szinusz- vagy koszinusztétel ezeknél az eseteknél sokat segít.

a = 15 m

b = 20 m

`gamma` = 76,41°

Itt a c oldal kell, a koszinusztétel megoldja a problémádat.

`c=root()(a^2+b^2-2*a*b*cosgamma)` = `root()(15^2+20^2-2*15*20*cos76.41)` = 22 m

A háromszög kerülete:

K = a+b+c = 15+20+22 = 57 m

Ezt felszorzod a kerítés magasságával, akkor megkapod a kerítés területét.

`T_("kerítés")=K*h` = `57*1.85` = `ul("105,45 "m^2)` dróthálóra van szükség.
0