Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány tyúk és hány kacsa van az udvaron?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
373
Egy család udvarán 30 szárnyas található:tyúkok és kacsák.A tyúkok száma négyszer nagyobb a kacsák számánál.Hány tyúk és hány kacsa van az udvaron?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
másodfokú
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Tudjuk, hogy a tyúkok száma négyszer nagyobb a kacsákénál, tehát legyen a kacsák száma x, a tyúkoké 4x.
Azt is tudjuk, hogy összesen 30 állat van, ez alapján pedig felírható a következő egyenlet:
x+4x=30
5x=30
x=30/5
x=6

x-szel a kacsák számát jelöltük, tehát tudjuk, hogy 6 kacsa van.
A tyúkok száma 30-6=24
0