Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitség fizikában

Főoldal » Általános iskola » Fizika
376
6. Mennyi töltést áramoltat a 30 V feszültségű áramforrás 24 kJ munkavégzéssel?
7. Mekkora a feszültsége annak az áramforrásnak, amely 6000 J munkavégzéssel 1800 C töltést áramoltat?
8. Mekkora a feszültsége annak az áramforrásnak, amely 255000 J munkavégzéssel 2500 C töltést áramoltat?
9. Mennyi töltést áramoltat a 30 V feszültségű áramforrás, miközben 18 kJ munkát végez?
10. Mennyi idő alatt áramlik át 4 C töltés a vezető keresztmetszetén, ha az áramerősség 25 mA?
11. Mennyi töltés áramlik át fél óra alatt annak a vezetőnek a keresztmetszetén, amelyen 40 mA erősségű áram halad át?
12. Egy vezető keresztmetszetén 25 perc alatt 1800 C töltés áramlik át. Számítsuk ki az áramerősséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`W=U*I*t`
`Q=I*t`
`W=U*Q`

6.
`U=30` `V`
`W=24000` `J`

`Q=(24000)/(30)=800` `C`

7.
`W=6000` `J`
`Q=1800` `C`

`U=(6000)/(1800)=10/3=3.dot(3)` `V`

8.
`W=255000` `J`
`Q=2500`

`U=(255000)/(2500)=102` `V`

9.
`U=30` `V`
`W=18000`

`Q=(18000)/30=600` `C`

10.
`Q=4` `C`
`I=0.025` `A`

`t=4/(0.025)=160` `s`

11.
`t=1800` `s`
`I=0.04` `A`

`Q=1800*0.04=72` `C`

12.
`t=1500` `s`
`Q=1800` `C`

`I=(1800)/(1500)=1.2` `A`
Módosítva: 3 éve
0