Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazok számossága

Főoldal » Középiskola » Matematika
368
Nem vagyok biztos az alábbi feladat megoldásában, ezért szeretném, ha leellenőrizhetném:
Az A és B halmazokról a következőket tudjuk: |AUB|=11, |A|=5; |B|=10. Mennyi az A és B halmaz metszetének számossága?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
5+10=15

15-11=4

Tehát `|AcapB|=4`
0