Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koszinusz-szinusz

Főoldal » Középiskola » Matematika
1226
Sziasztok! Jövő héten lesz témázáró dolgozat és ezek lesznek. Köszi előre is.


8. Egy háromszög két oldala 30cm és 25cm, a közbezárt szögük 40°. Mekkora a 3. oldal, és a többi szög?

5. Egy háromszög két oldala 30cm és 25cm, a a nagyobbikkal szemközti szög 70°. Mekkora a 3. oldal, és a többi szög?


10. Egy háromszög egyik oldala 21cm, a vele szemközti szög 80°, a másik két oldalának arány 3:4. Mekkorák az oldalak? 3. Egy kikötőből egy csónak elindult északi irányba 60 km/h-s sebességgel. Két óra múlva észak-keleti irányba fordult, és 70 km/h-s sebességgel haladt tovább. Az indulástól számítva 3 óra 20 perc elteltével zátonyra futott. Milyen messze volt légvonalban ekkor a kiindulási helyétől? A kiindulási irányhoz képest milyen szögben induljon az a mentőcsónak, amelyik legrövidebb úton akar odaérni?

13. Egy trapéz alapjai 20 és 30cm, szárai 12 és 15 cm-esek. Mekkorák a szögei?


19. Egy 1200 méter magas hegycsúcsról nézve a sík terepen lévő A,B pontokat 70°-os szög alatt látjuk. Az A pontot 7°, a B pontot 5°-os depressziószög alatt látjuk a hegycsúcsról. Milyen távol van egymástól az A és B pont?


6. Egy négyszög alakú telek méretei: AB=30m, BC=20m, CD=30m, ABC п=95°, BCD=97°. Hány méter kerítés szükséges a telek körbekerítéséhez? Mekkora a telek területe?


9. Egy háromszögben a = 8 cm, b = 12 cm, y = 60° (a szokásos jelöléssel). Mekkora a c oldalhoz tartozó súlyvonal és magasságvonal?


16.Egy paralelogramma két oldala 5,8 cm és 7,4 cm, az általuk közbezárt szög 48,3°. Mekkora a két átló?


23. Egy háromszög két oldala 12 m ill. 16 m, területe 90 m2 Mekkorák lehetnek a háromszög szögei?


19.Egy háromszög kerülete 70 cm, két szöge 40° és 60°. Mekkorák a háromszög oldalai?


13. Egy háromszög egyik oldala 34 cm, a rajta fekvő egyik szög 32°25'. Az oldalhoz tartozó súlyvonal 18,2 cm. Mekkorák a háromszög oldalai?



17.Egy háromszög egyik oldala 12,5 cm hosszúságú, a rajta fekvő két szög 36°40' és 71°12'. Mekkora a háromszög területe?


12. Mekkorák annak a háromszögnek a szögei, amelynek oldalai: 10 cm, 24 cm és 30 cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kedves barátom!
Javaslom, hogyha ilyen sok mennyiségben szeretnél a kérdéseidre választ kapni, akkor ne egy kérdésben tedd ki a kérdéseidet az oldalra, mert senki nem fogja nagy valószínűséggel megoldani a kérdéseidet egyszerre. Ha van rá alkalmad, akkor külön kérdésként tedd fel amit nem értesz, mivel így több esély van arra, hogy megkapod a választ a kérdésre. Képzeld csak magadat egy válaszoló helyébe! Gondolom te se ülnél neki egy ilyen nagy mennyiségű feladatsor megoldásának szívesen, mivel ez időigényes munka. A válaszolónak nem annyira fontos a kérdés, mint neked!
-1