Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Többváltozós függvény, gradiens

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
370
Állapítsuk meg, hogy hol lesz az f(x, y) = xy −2x+ 3y függvény gradiense olyan 10
egységnyi abszolút értékű vektor, amely ellentétes irányú az a = (3, −4) vektorral.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
fx = a/ax(xy-2x+3y)
fx=a/ax(yx)+a/ax(-2x)+a/ax(3y)
fx=y-2+a/ax(3y)
fx=y-2+0
fx=y-2


fy=a/ay(xy-2x+3y)
fy=a/ay(xy)+a/ay(-2x)+1/1y(3y)
fy=x+a/ay(-2x)+a/ay(3y)
fy=x+0+3
fy=x+3
0

fx = a/ax(xy-2x+3y)
fx=a/ax(yx)+a/ax(-2x)+a/ax(3y)
fx=y-2+a/ax(3y)
fx=y-2+0
fx=y-2


fy=a/ay(xy-2x+3y)
fy=a/ay(xy)+a/ay(-2x)+1/1y(3y)
fy=x+a/ay(-2x)+a/ay(3y)
fy=x+0+3
fy=x+3
0