Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Melyik ez a szám?

Főoldal » Középiskola » Matematika
704
Egy kétjegyű szám egyik számjegye 3-mal nagyobb a másiknál. Ha a számjegyeket felcseréljük, akkor az új szám és az eredeti szám összege 77 lesz. Melyik ez a kétjegyű szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`10x + (x+3)+10 * (x + 3 ) + x=77`

`10x + x + 3 + 10x + 30 + x = 77`

`22x + 33 = 77`

`22x=44`

`x=2`



Új szám: `10*(2+3)+2=color(red)(52)`

Eredeti szám: `10*2+(2+3)=color(red)(25)`
0