Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Keverés

Főoldal » Középiskola » Matematika
416
Hány liter 3,8 %-os és 7,4 %-os sóoldatot kell összekevernünk ahhoz, hogy 90 liter 5,75 %-os sóoldatunk legyen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`0,038x+0,074*(90-x)=90*0,0575`

`0,038x+6,66-0,074x=5,175`

`-0,036x+6,66=5,175`

`-0,036x=-1,485`

`x=41,25`


`color(red)(41,25 \ "liter")` 3,8%-os és `color(red)(48,75 \ "liter")` 7,4%-os oldatot kell összekevernünk.
0