Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segíteni? Elkezdtem, viszont nem vagyok abban biztos, hogy jól csináltam...

Főoldal » Középiskola » Matematika
467
Egy négyzet alapú csonka gúla fedıéle és oldallapjainak magassága is
8 cm. Az oldallapok 60°-os szöget zárnak be az alaplappal.
Mekkora a felszíne és térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`T_("fedlap")=a^2=8^2=color(red)(64 \ cm^2)`

`T_("alap")=(2*cos60°*8+8)^2=color(red)(256 \ cm^2)`

`M_("csonka gúla")=sin60°*8=color(red)(6,93 \ cm)`

`V=((T_("alap")+sqrt(T_("alap")*T_("fedlap"))+T_("fedlap"))*M_("csonka gúla"))/3=((256+sqrt(256*64)+64)*6,93)/3=color(red)(1.034,88 \ cm^3)`

`T_("palást")=4*((8+sqrt256)*8)/2=color(red)(384 \ cm^2)`

`A=T_("alap")+T_("fedlap")+T_("palást")=256+64+384=color(red)(704 \ cm^2)`
1