Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyöktelenítés

Főoldal » Középiskola » Matematika
585
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
d,

`10/(root()(6)+1)` = `(10/(root()(6)+1))*(root()(6)-1)/(root()(6)-1)` = `(10*(root()(6)-1))/(6-1)` = `(10*root()(6)-10)/5` = `2*(root()(6)-1)`

h,

`67/(5*root()(7)-6*root()(3))` = `67/(5*root()(7)-6*root()(3))*(5*root()(7)+6*root()(3))/(5*root()(7)+6*root()(3))` = `(67*(5*root()(7)+6*root()(3)))/((5*root()(7))^2-(6*root()(3))^2)` =

= `(67*(5*root()(7)+6*root()(3)))/(25*7-36*3)` = `(cancel(67)*(5*root()(7)+6*root()(3)))/cancel(67)` = `5*root()(7)+6*root()(3)`

l,

`(root()(x)+root()(y))/(root()(x)-root()(y))` = `((root()(x)+root()(y))*(root()(x)+root()(y)))/((root()(x)-root()(y))*(root()(x)+root()(y)))` = `(root()(x)+root()(y))^2/(x-y)`
1