Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
561
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`((root()(7)+root()(3))*(20-2*root()(84)))/(root()(7-root()(3))` =

`20-2*root()(84)` = `root()(14)^2-2*root()(14)*root()(6)+root()(6)^2` = `(root()(14)-root()(6))^2` = `(root()(2)*(root()(7)-root()(3)))^2` = `2*(root()(7)-root()(3))^2`

= `((root()(7)+root()(3))*2*(root()(7)-root()(3))^cancel(2))/cancel((root()(7)-root()(3)))` = `2*(root()(7)-root()(3))*(root()(7)+root()(3))` = `2*(root()(7)^2-root()(3)^2)` = `2*(7-3)` = `2*4` = 8


b,

`(6/(root()(5)+2)+2/(root()(20)-4))*(10+7*root()(5))` = `(6/(root()(5)+2)+2/(2*(root()(5)-2)))*(10+7*root()(5))` =

= `(6/(root()(5)+2)+1/(root()(5)-2))*(10+7*root()(5))` = `((6*root()(5)-2)+(root()(5)+2))/(5-4)*(10+7*root()(5))` =

= `(7*root()(5)-10)*(7*root()(5)+10)` = `(7*root()(5))^2-10^2` = `49*5-100` = 245-100 = 145
1