Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok nekem segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1410
Egy háromszög egyik oldala 30cm, a vele szemközti szög 40°, egy másik szög 60°. Mekkora a többi oldal?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a=30 cm

`alpha` = 40°

`beta` = 60°

`(sinalpha)/(sinbeta)=a/b`

`b=(a*sinbeta)/(sinalpha)` = `(30*sin60)/(sin40)` = 40,42 cm

`gamma=180-(alpha+beta)` = `180-(40+60)` = 80°

`a/c=(sinalpha)/(singamma)`

`c=(a*singamma)/(sinalpha)` = `(30*sin80)/(sin40)` = 45,96 cm
-1