Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
337
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

`1/16*root(6)(8^(5x-3))=128^(x+3)*(1/4)^(2x-1)`

`2^(-4)*2^((3*(5x-3)/6))=2^(7*(x+3))*2^(-2*(2x-1))`

`-4+(5x-3)/2=7*(x+3)-2*(2x-1)`

`-4+5/2*x-3/2=7x+21-4x+2`

`-11/2+5/2*x=3x+23`

`1/2*x=-57/2`

`x=-57`
0