Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
317
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(7/3)^(|x|-4)*root()((49/9)^(2x+2))=3/7`

`(7/3)^(|x|-4)*(7/3)^(2x+2)=(7/3)^(-1)`

`|x|-4+2x+2=-1`

`|x|+2x-2=-1`

`|x|+2x=1`

I. Ha ` x lt 0`

`-x+2x=1`

`x=1` Nem felel meg a feltételnek.

II. Ha `x ge 0`

`x+2x=1`

`3x=1`

`x=1/3` `in` É.T.

Megoldás: `x=1/3`
0