Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
335
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`9^x*1/(root(3)(27^(4x+3)))=(1/243)^(x+2)`

`3^(2x)*3^(-4x-3)=3^(-5*(x+2))`

`2x-4x-3=-5(x+2)`

`-2x-3=-5x-10`

`3x=-7`

`x=-7/3`
0